ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexul Energetic Oltenia a disponibilizat 2.000 de angajați în acest an, astfel că numărul salariaților producătorului de energie a ajuns la 15.400, informează Digi 24.

Numărul de salariaţi a fost redus cu 1.070 persoane după externalizarea Carierei Berbeşti, şi alţi 1.945 de salariaţi au părăsit compania în urma restructurării din luna iunie.

"Salariaţii disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare beneficiază de plăţi compensatorii, reprezentând două până la şase salarii medii brute realizate la nivel de companie", a transmis CE Oltenia.

"Reducerea cheltuielilor cu personalul va contribui la creşterea rentabilităţii şi eficienţei economice a companiei. Redimensionarea forţei de muncă în funcţie de volumul producţiei va duce la creşterea productivităţii muncii de la 658 MWh/salariat în 2014 la 771 MWh/salariat în 2015", conform companiei.

CE Oltenia susține că măsurile au fost influențate de piață și mai ales de producătorii de energie regenerabilă. Compania apreciază că aceștia "nu sunt interesaţi decât de obţinerea certificatelor verzi - fapt ce determină, în schimb, creşterea preţului final la consummator".