Telekom România anunță că va restructura, în perioada următoare, 692 de poziții din totalul de 5.831 de angajați existent la nivelul grupului de companii, informează Agerpres.

Astfel, din numărul posturilor ce urmează a fi restructurate, 438 de poziții vor fi din cadrul Telekom România Communications S.A., respectiv 254 de poziții din cadrul Telekom România Mobile Communications S.A..

Conform comunicatul transmis de companie, la baza concedierilor stă "strategia de simplificare și digitizare”.

„În urmă cu doi ani, Telekom România a inițiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operațional, având ca scop îmbunătățirea interacțiunii cu clienții săi, prin digitalizare și simplificare. Continuarea procesului de transformare asigură creșterea pe termen lung a grupului de companii, în contextul dezvoltării rapide a tehnologiei, al unei piețe puternic concurențiale, precum și al schimbărilor globale la nivelul modelelor de afaceri, care afectează îndeosebi companiile de tehnologie. Pozițiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare și digitalizare", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Telekom România susține că va aplica măsurile de protecție socială, în conformitate cu legislația în vigoare, iar evaluarea performanței va fi utilizată drept criteriu în departajarea angajaților care ocupă poziții similare.

Telekom România este prezentă pe piața românească din anul 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și Cosmote România.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews