ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Telekom România anunță că va restructura, în perioada următoare, 692 de poziții din totalul de 5.831 de angajați existent la nivelul grupului de companii, informează Agerpres.

Astfel, din numărul posturilor ce urmează a fi restructurate, 438 de poziții vor fi din cadrul Telekom România Communications S.A., respectiv 254 de poziții din cadrul Telekom România Mobile Communications S.A..

Conform comunicatul transmis de companie, la baza concedierilor stă "strategia de simplificare și digitizare”.

„În urmă cu doi ani, Telekom România a inițiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operațional, având ca scop îmbunătățirea interacțiunii cu clienții săi, prin digitalizare și simplificare. Continuarea procesului de transformare asigură creșterea pe termen lung a grupului de companii, în contextul dezvoltării rapide a tehnologiei, al unei piețe puternic concurențiale, precum și al schimbărilor globale la nivelul modelelor de afaceri, care afectează îndeosebi companiile de tehnologie. Pozițiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare și digitalizare", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Telekom România susține că va aplica măsurile de protecție socială, în conformitate cu legislația în vigoare, iar evaluarea performanței va fi utilizată drept criteriu în departajarea angajaților care ocupă poziții similare.

Telekom România este prezentă pe piața românească din anul 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și Cosmote România.