ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intârzierea e cu atât mai îngrijorătoare cu cât în perioada anterioară (2007-2013) gradul de absorbție a trecut de 85% pe principalele programe. 

"Pentru perioada 2014-2020, așa cum am spus în repetate rânduri, mă îngrijorează startul lent în implementarea proiectelor. Până în momentul de față, România are o rată de absorbție de 0% a fondurilor europene din exercițiul bugetar 2014-2020, însă știu că autoritățile din România depun eforturi susținute în acest sens iar în ceea ce ne privește, Comisia Europeană a fost și va rămâne un sprijin pentru România, așa cum o facem de altfel, pentru toate celelalte state membre când întâmpina dificultăți", a precizat Corina spune Crețu, într-o declarație de presă.  
Deși s-au lansat deja apeluri de proiecte pe mai multe programe operaționale din perioada de programare 2014-2020, România nu are încă autoritățile de management acreditate pentru a putea cere și primi decontarea cheltuielilor, potrivit Hotnews.ro.

Corina Crețu a precizat că în perioada 2007-2013, România a ajuns la o rată de absorbție efectivă a fondurilor structurale și de coeziune de 85,8%, cu tot cu avansurile acordate de Comisie, din 22,4 miliarde euro atrăgând peste 19,2 milliarde euro.