ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programul Rabla va continua și în acest an, iar valoarea tichetelor va crește de la 6.500 de lei, cât a fost în 2016, la 8.000 de lei, a declarat ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Bugetul alocat pentru Programul Rabla va fi la fel ca anul trecut, respectiv 220 de milioane de lei, iar cel mai probabil acest program va începe la sfârșitul lunii aprilie.

Potrivit ministrului Mediului, pentru programul Rabla Plus va fi alocată o sumă mai mare față de anul trecut, iar în paralel Ministerul Mediului vrea să finanțeze crearea de stații de încărcare a mașinilor mașinilor electrice.

„Rabla Plus va avea o sumă mult mai mare decât anul trecut la dispoziție, pentru 1.500 de autoturisme electrice. Aici vreau să vă spun că foarte mulți au ridicat problema: domnule, cumpărăm mașini electrice, dar nu avem stații de încărcare. Ne preocupăm ca la pachet să vină și stații de încărcare care să fie la dispoziția fie a operatorilor existenți, fie a celor care vor să-și dezvolte astfel de stații de încărcare. Vrem să creăm un sistem, cel puțin în jurul marilor orașe, în care mașinile electrice să fie din ce în ce mai folosite”, a declarat Constantin, citat de news.ro.

Totodată, Ministerul Mediului intenționează să aloce fonduri primăriilor care vor să achiziționeze autobuze electrice.