ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine nu a plecat încă în vacanţă poate să înceapă toamna cu o călătorie cu trenul prin Europa. E vremea reducerilor. Preţurile încep de la 224 de euro, biletele sunt valabile până la 10 zile şi puteţi să vă plimbaţi prin 30 de ţări, inclusiv Irlanda, Marea Britania, Spania şi Portugalia.

Cea mai ieftină variantă de călătorie cu InterRail Global Pass costă 224 de euro. Preţurile pot urca până la 532 de euro dacă vreţi să vă plimbaţi cu trenul o lună întreagă pe bătrânul continent.

Puteţi începe traseul de la Bucureşti spre Salonic. Drumul durează 17 ore. De acolo, puteţi trece în Italia cu feribotul, până în Bari.

„Această ofertă permite chiar și traversarea Italia-Grecia, pe mare”, spune Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători.

Din Bari în Slovenia, la Ljubljana, mai faceţi încă 18 ore, iar apoi puteţi merge la rezervaţia naţională Plivice din Croaţia, după un drum scurt. Până la Belgrad, şi apoi până la Sofia, mai faceţi încă 13 ore, dar aţi bifa şase ţări în doar câteva zile. Călătoria cu trenul are însă farmecul ei, chiar dacă durează mai mult.

Pentru a putea călători cu avionul în mai multe ţări însă, pentru 200-300 de euro, e nevoie să vânaţi luni de zile ofertele companiilor low-cost. Şi aveţi şi câteva dezavantaje.

„Dacă vorbim de biletele de avion low-cost, bagajele întotdeauna se plătesc extra. Avionul nu ne lasă în centrul orașului. Se adaugă niște taxe de transfer, care de la oraș la oraș variaza între 7 și 20 de euro de persoană pe sens”, spune Cristina Pipias, reprezentantul unei agenţii de turism.

Biletele la ofertă puteţi să le cumpăraţi numai până la sfârşitul lunii viitoare, dar de călătorit puteţi călători până în ianuarie. Atenţie, însă, promoţia este valabilă doar pentru voiajul cu vagoane de clasă. Cine vrea confort la cuşetă sau vagon de dormit plăteşte între 10 şi 20 de euro în plus pentru o noapte de drum, potrivit digi24.ro.