ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta reședință a familiei Ceaușescu din cartierul Primăverii se deschide sâmbătă pentru vizitatori. În prima zi va fi permisă intrarea a cel mult 300 de persoane, care trebuie să se programeze, accesul fiind gratuit.

Includerea casei din Bulevardul Primăverii în circuitul turistic are loc la propunerea MCPDC.

Palatul Primăverii a fost construit după un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari în 1964-1965, iar Elena Ceaușescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor și a mozaicurilor, clădirea fiind dotată cu piscină, solar, sală de cinema și saună.

Cunoscut în regimul comunist drept "obiectivul P50", palatul a fost, în întreaga perioadă a dictaturii ceaușiste (1965 - 1989), reședința privată a soților Nicolae și Elena Ceaușescu și a copiilor acestora, Zoe, Valentin și Nicu.

Palatul are de peste 80 de încăperi și dispune de un teren de aproape 15.000 de metri pătrați.

După revoluția din 1989, la TV au fost prezentate imagini din imobilul, în care soții Ceaușescu locuiseră în ultimii 25 de ani de viață, inclusiv cu baia în care robinetele erau din aur.

Palatul va putea fi vizitat de către grupuri de minimum 5 și maximum 15 persoane, exclusiv pe baza unor programări efectuate cu cel puțin o zi înainte de vizitare, urmând să fie deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Formularul de vizitare și prețurile aferente biletelor sunt disponibile aici.