ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CFR Călători vrea să modernizeze, anul acesta, 30 de vagoane din cele aproape o mie aflate în circulație.

Patru au fost deja recondiționate și circulă pe linia spre Constanța. Au interior nou, sistem de climatizare și supraveghere video. În vară, speră șefii de la CFR Călători să pornească și licitația pentru a cumpăra 83 de trenuri electrice și 27 de automotoare.

Întregul interior a fost schimbat, are sistem de informare a călătorilor și aer condiționat. 1,4 milioane de lei costa recondiționarea unui singur vagon. 

Vagoane modernizate vor circula din Capitală spre Craiova, Buzău, Brașov și Constanța.

În plus, șefii de la CFR Călători vor să crească confortul, tot în acest an, și în alte 15 vagoane capabile să circule cu 200 de kilometri la oră. Investiția ajunge la 7,5 milioane de lei.

 „Pentru reparații capitale au fost planificate la calea ferată undeva la 150 de milioane de lei. Este de 10 ori mai mult decât în exercițiul bugetar anterior”, spune Dan Costescu, ministrul Transporturilor, potrivit digi24.ro.

Cu acești bani s-ar putea repara aproape 30 de kilometri de cale ferată. România are, însă, aproape 8700 de kilometri de șină restanți la reparații.