ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă îți place să gătești atunci cu siguranță ai nevoie de cele mai bune electrocasnice în bucătăria ta. Iar aragazul este cel mai important aparat de acest tip, deoarece te poate ajuta să te simți ca un mare chef, ori să te scoată din minți dacă este unul prost și nu te ajută deloc la gătit, ci mai degrabă te încurcă.

Atunci când cumperi un aragaz nu trebuie să faci o achiziție în grabă, ci mai degrabă să te gândești bine la alegerea pe care urmează să o faci. Trebuie să analizezi mai multe produse, să verifici cu atenție lista de specificații dar și să citești review-urile celor care au cumpărat și folosit acel aragaz. 

Totuși, dacă ți se pare dificil să cumperi cel mai bun aragaz pentru tine, prin intermediul acestui articol îți vom oferi o mână de ajutor deoarece îți vom spune cum să faci cea mai bună alegere atunci când vrei un aragaz nou. Mai exact, îți vom prezenta principalele criterii de care să ții cont atunci când îl cauți.

1.Brandul

Fie că vrem, ori fie că nu, brandul a devenit unul dintre cele mai importante criterii de care ținem cont atunci când facem cumpărători. Orice ar fi, trebuie să fie de firmă. Cam acesta este principiul după care facem cumpărături. Și chiar dacă poate părea un moft, brandul reprezintă totuși un detaliu foarte important.

Mulți cumpărători se zgârcesc la 200-300 de lei și cumpără un aragaz no name, de la o firmă necunoscută, iar mai apoi după puțin timp de utilizare încep să apară problemele. Ori nu mai merge bine, ori aspectul devine tot mai urât șamd.

De aceea noi îți recomandăm să alegi un brand cunoscut. De exemplu poți opta pentru un aragaz Hansa. Îți facem recomandarea aceasta deoarece Hansa este un brand care a fost premiat deseori pentru cel mai bun design, pentru „Produsul anului” în Rusia în 2013 și totodată are o producție de peste 1.000.000 de aragazuri anual. De asemenea, toate produsele electrocasnice marca Hansa au în mare parte numai review-uri pozitive.

2.Sursă de alimentare

Există două mari categorii de aragazuri: cele pe gaz sau aragazuri electrice. Aici alegerea o faci în funcție de sursa de care dispui, precum și de propriile preferințe. 

În ultimul timp însă se pune accent foarte mult pe aragazurile electrice, care sunt la mare căutare mai ales pentru faptul că pot oferi o temperatură constantă, ceea ce la alimentarea pe gaz e mai greu de obținut.
O mare parte din aragazurile Hansa, așa cum puteți vedea și pe magazinul online Demax, au plită pe gaz și cuptoare electrice. 

3.Metode de gătit. Opțiuni

Un aragaz performant nu trebuie să aibă doar 3-4 ochiuri și un cuptor ci să îți pună la dispoziție mai multe metode de a găti. Așa că ar trebui să cauți un aragaz la care poți găti la grill sau chiar la rotisor, astfel încât din când în când să îți surprinzi familia cu un deliciu nou.

4.Cuptorul și funcțiile acestuia

Dacă nu optezi pentru electrocasnice incorporabile, și să alegi atât plita cât și cuptorul după propriile preferințe, ci alegi să cumperi un aragaz clasic, atunci trebuie să cauți unul care să îți pună la dispoziție și un cuptor bun.
Ei bine, un cuptor bun trebuie să îți pună la dispoziție de exemplu o funcție de decongelare. Sticla de pe ușă să fie cât mai bună, astfel încât să îți ofere o vizibilitate cât mai clară pentru a verifica starea alimentelor pe care le gătești, precum și să mențină o temperatură constantă fără ca partea frontală a aragazului să se încingă și ea.
De asemenea, ar trebui să ai posibilitatea de a alege de unde să vină căldura, deoarece uneori ai nevoie doar din partea de jos a cuptorului, iar alteori doar din partea de sus. 

Un programator poate fi și el de mare ajutor. Cu ajutorul său vei putea alege când să înceapă programul ales.
Iar funcții ale cuptorului mai sunt multe, însă acestea sunt cele mai importante. Există de exemplu și cuptoare cu auto-curățare, însă unele funcții de acest gen, cu toate că sunt utile, pot fi considerate doar niște mofturi.

5.Design

Designul nu este important doar din punct de vedere vizual, cât să ofere un aer plăcut bucătăriei, ci în cazul aragazurilor trebuie să te gândești cât de ușor îți va fi să îl cureți. De aceea îți recomandăm să cauți un aragaz care să fie cât mai ușor de curățat, astfel încât viața ta să nu se transforme într-un chin atunci când faci curățenie în bucătărie.

Inoxul poate fi foarte atrăgător, dar totodată este un material destul de greu de îngrijit. 
Așadar, acestea sunt câteva criterii pe care nu ar trebui să le ignori atunci când ești în căutarea unui aragaz.