ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DNA s-ar putea muta într-un hotel din București, o clădire este în portofoliul RA-APPS și de zece ani este la vânzare.
 
Hotelul Triumf din Capitală, unul dintre cele mai valoroase active aflate în portofoliul RA-APPS,  dar pentru care licitațiile de vânzare eșuează de 10 ani din lipsă de ofertanți, va fi transformat în sediu de instituții publice, unii dintre potențialii chiriași, care la acest moment măsoară spațiile din clădire, fiind Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Ministerul Justiției, potrivit profit.ro.

Transformarea unui hotel de o asemenea anvergură în spațiu pentru instituții publice va reprezenta o premieră pentru România după 1989.
 
Cădirea are nevoie de investiții destul de mari, acesta fiind și motivul pentru care nimeni nu s-a grăbit să-l cumpere.

 
Surse oficiale au declarat pentru profit.ro că, în condițiile în care nu au fost găsiți doritori care să cumpere hotelul, Guvernul a solicitat Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ca activul să fie retras de pe lista imobilelor scoase la vânzare.
 
Cum DNA a solicitat Guvernului, conform acelorași surse, să-i fie asigurat un nou sediu central, având în vedere că imobilul din strada Știrbei Vodă, în care funcționează în prezent nu mai corespunde cerințelor de personal și activității instituției, hotelul Triumf a fost propus acesteia ca sediu, oferta fiind considerată atractivă.
 
În consecință, DNA, dar și Ministerul Justiției, de asemenea interesat să se mute în acest spațiu, au început evaluarea imobilului în vederea preluării acestuia de la RA-APPS.

"Reprezentanți ai DNA și ai Ministerului Justiției au început deja să analizeze la fața locului modul în care sunt dispuse spațiile ce fel de lucrări de renovare și reamenjare ar trebui realizate și calculează totodată bugetul necesar în acest scop. În cazul în care DNA și Ministerul Justiției vor ajunge la concluzia că Hotelul Triumf este adecvat ca sediu, Guvernul va aproba în scurt timp transferul clădirii”, au declarat sursele citate.

În acest moment, Guvernul așteaptă decizia DNA și pe cea a Ministerului Justiției, care analizează costurile și modul în care clădirea s-ar adecva la necesitățile acestor instituții.