ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacia Duster, Logan și Sandero s-au situat în mai în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia, conform datelor publicate de Association of European Businesses (AEB), însă livrările de autoturisme și vehicule comerciale ușoare pe această piață au scăzut cu 14,5%, la 107,665 unități, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia și al deprecierii rublei, transmite Reuters.

În aprilie, livrările auto pe piața rusă au scăzut cu 8,5%, cel mai redus nivel din ultimii 10 ani.

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat Lada Granta (7.967 unități), fabricată de AvtoVAZ, urmată de Solaris, de la Hyundai (7.627 vehicule), Rio, de la Kia (7.569 unități) și Duster, cu 4.151 de vehicule. Pe locurile 9 și 12 se află Sandero și Dacia Logan, cu 2.366 și, respectiv, 2.319 de vehicule.

"Datele din mai arată că drumul spre stabilizare rămâne accidentat. Deși piața auto își continuă declinul, tabloul macroeconomic ne dă motive de optimism prudent", a apreciat Joerg Schreiber, președintele Association of European Businesses, potrivit Agerpres.

În primele cinci luni din 2016, au fost vândute în Rusia 548.119 autoturisme și vehicule comerciale ușoare, în scădere cu 14,7% față de perioada similară din 2015.