ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai importante vești cu care a venit Dacia în ultimii ani este aceea că, începând din luna iunie, constructorul auto va oferi spre vânzare o cutie de viteze robotizată.
 
Constructorul român de automobile anunță că scoate la vânzare prima cutie automată din istorie. Transmisia va fi disponibilă pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Versiunile de motorizare care vor putea primi, pentru 500 de euro în plus, varianta de cutie automată sunt 1.5 dCI de 90 cp și 0.9 TCe de 90 cp.

Aceasta va purta denumirea Easy-R și va fi disponibilă pe motorizările TCe de 90 CP cu cinci, respectiv șase trepte, dar și pe 1.5 dCI de 90 CP, ambele asociate cu sistemul Stop&Start.
 
Cutia de viteze Easy-R este disponibilă de luna viitoare pentru versiunile Laureate și Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway, potrivit prosport.ro.
 
În comparație cu o cutie de viteze manuală tradițională, cutia de viteze robotizată Easy-R oferă un plus de confort și de ușurință în utilizare, un plus de manevrabilitate, consum redus.