ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul danez Rockwool, unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, va construi, în apropiere de Ploiești, prima sa fabrică din România, o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro.

Fabrica de vată minerală bazaltică va fi construită pe un teren de circa 30 de hectare în comuna Ariceștii Rahtivani din județul Prahova, urmând să fie create 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică. 

Grupul Rockwool este prezent de aproape 20 de ani în România prin intermediul filialei locale de vânzări. 

Producția de vată minerală bazaltică la noua fabrică este estimată să înceapă în 2019.

Grupul Rockwool are aproximativ 10.500 de angajați în 38 de țări, și este unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.