Deputatul PNL Daniel Gheorghe a făcut un apel la colegii săi parlamentari pentru a modifica legea off-shore astfel încât statul român să beneficieze de redevențe mai mari, „nu de lumea a patra”, cum se întâmplă în prezent.

„Prima variantă a legii off-shore a fost dezastruoasă, a doua e tot defavorabilă statului român, dar nu la fel de proastă precum prima. Atâta timp cât nu vom crește redevențele la exploatarea gazului și petrolului, proporțional cu interesele strategice ale României și cu dreptul suveran al statului român, nu vom reuși să obținem decât câteva firmituri și să ne bucurăm că încasăm și noi un mărunțiș.

Cred că ar trebui să ne regândim foarte bine felul în care vom concepe strategia de exploatare a petrolului și gazelor, prin a începe să impunem redevențe la un nivel decent,de țară civilizată, nu de lumea a patra, cum se întâmplă acum. De asemenea, trebuie reintrodus un principiu de pe vremea Brătienilor, unul constituțional, legitim, legal, încălcat foarte mult de către guvernanți: resursele țării trebuie exploatate de către stat în folosul românilor", a spus deputatul liberal în Parlament.

Reamintim că legea off-shore a fost adoptată la Camera Deputaților într-o formulă schimbată față de Senat, dar președintele Iohannis a retrimis legea în Parlament.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews