ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Daniel Gheorghe a făcut un apel la colegii săi parlamentari pentru a modifica legea off-shore astfel încât statul român să beneficieze de redevențe mai mari, „nu de lumea a patra”, cum se întâmplă în prezent.

„Prima variantă a legii off-shore a fost dezastruoasă, a doua e tot defavorabilă statului român, dar nu la fel de proastă precum prima. Atâta timp cât nu vom crește redevențele la exploatarea gazului și petrolului, proporțional cu interesele strategice ale României și cu dreptul suveran al statului român, nu vom reuși să obținem decât câteva firmituri și să ne bucurăm că încasăm și noi un mărunțiș.

Cred că ar trebui să ne regândim foarte bine felul în care vom concepe strategia de exploatare a petrolului și gazelor, prin a începe să impunem redevențe la un nivel decent,de țară civilizată, nu de lumea a patra, cum se întâmplă acum. De asemenea, trebuie reintrodus un principiu de pe vremea Brătienilor, unul constituțional, legitim, legal, încălcat foarte mult de către guvernanți: resursele țării trebuie exploatate de către stat în folosul românilor", a spus deputatul liberal în Parlament.

Reamintim că legea off-shore a fost adoptată la Camera Deputaților într-o formulă schimbată față de Senat, dar președintele Iohannis a retrimis legea în Parlament.