Deputatul PNL Daniel Gheorghe acuză guvernul PSD-ALDE, printr-o interpelare, că oferă facilitați compnaiilor care exploatează zăcămintele din Marea Neagră, în loc să obțină cât mai mulți bani necesari pentru dezvoltarea țării.

Parlamentarul se referă la un proiect de lege trimis spre adoptare de către fostul premier Mihai Tudose și adoptat de către guvernul condus de Viorica Dăncilă pe 12 februarie.

„Guvernul socialist vine și propune o serie de măsuri total anti-nationale în chestiunea exploatării resurselor de gaz din Marea Neagră. 3 companii străine cu cifre de afaceri uriașe vor beneficia din partea statului român de o serie de concesii economice care neagă total dreptul la gestiunea suverană a României asupra propriilor resurse naturale și chiar asupra politicilor financiar-fiscale : credite de garantare a investițiilor companiilor straine, păstrarea redevențelor la cota raportată la prețul de referință al gazelor de acum 6 ani și încălcarea oricăror principii de piață liberă, dreptul de a construi fără a solicita autorizațiile legale necesare oricărui investitor de mare anvergură. In timp ce întreprinzătorii români sunt călcați în picioare de organele de control pentru te miri ce mărunțișuri birocratice, statul român prin guvernul PSD oferă ajutoare de stat și propune prin lege clauze profund anti-concurentiale unor jucători energetici internaționali care sunt doar beneficiarii lipsei de simț al interesului național la cel mai înalt nivel al unei țări condamnate la servilism! Domnilor guvernanți, câștigăm și noi ceva pt sănătate, autostrăzi ori educație din resursele naturale care, potrivit Constituției, aparțin acestei țări ori dăm totul pe sume derizorii și ne mulțumim cu mângâieri pe creștet?”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.

Daniel Gheorghe amintește în interpelare că România a stabilit redevența la gaze neactualizată, la nivelul anului 2012.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews