ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Daniel Gheorghe acuză guvernul PSD-ALDE, printr-o interpelare, că oferă facilitați compnaiilor care exploatează zăcămintele din Marea Neagră, în loc să obțină cât mai mulți bani necesari pentru dezvoltarea țării.

Parlamentarul se referă la un proiect de lege trimis spre adoptare de către fostul premier Mihai Tudose și adoptat de către guvernul condus de Viorica Dăncilă pe 12 februarie.

„Guvernul socialist vine și propune o serie de măsuri total anti-nationale în chestiunea exploatării resurselor de gaz din Marea Neagră. 3 companii străine cu cifre de afaceri uriașe vor beneficia din partea statului român de o serie de concesii economice care neagă total dreptul la gestiunea suverană a României asupra propriilor resurse naturale și chiar asupra politicilor financiar-fiscale : credite de garantare a investițiilor companiilor straine, păstrarea redevențelor la cota raportată la prețul de referință al gazelor de acum 6 ani și încălcarea oricăror principii de piață liberă, dreptul de a construi fără a solicita autorizațiile legale necesare oricărui investitor de mare anvergură. In timp ce întreprinzătorii români sunt călcați în picioare de organele de control pentru te miri ce mărunțișuri birocratice, statul român prin guvernul PSD oferă ajutoare de stat și propune prin lege clauze profund anti-concurentiale unor jucători energetici internaționali care sunt doar beneficiarii lipsei de simț al interesului național la cel mai înalt nivel al unei țări condamnate la servilism! Domnilor guvernanți, câștigăm și noi ceva pt sănătate, autostrăzi ori educație din resursele naturale care, potrivit Constituției, aparțin acestei țări ori dăm totul pe sume derizorii și ne mulțumim cu mângâieri pe creștet?”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.

Daniel Gheorghe amintește în interpelare că România a stabilit redevența la gaze neactualizată, la nivelul anului 2012.