ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Condiţiile în care un cetăţean poate părăsi România cu un autoturism care aparţine legal unei alte persoane sunt neclare şi generează nenumărate confuzii în practică chiar şi printre specialişti.
 
Unii spun că este nevoie de o procură specială de la notar, care nu mai poate fi eliberată de când a intrat în vigoare Noul Cod civil, alţii susţin că este necesar un contract de comodat pentru utilizarea autoturismului respectiv în afara ţării. Punctul de vedere oficial al Poliţiei de frontieră nu este de acord cu niciuna dintre variante.

Astfel, Direcţia de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei a explicat că Poliţia de Frontieră Română nu solicită conducătorului auto documente din care să reiasă raporturile juridice dintre acesta şi proprietarul mijlocului de transport,informează avocatnet.ro. 

Practic, poliţiştii de frontieră nu vor solicita conducătorului auto nici procură, nici contract de comodat. Singurele acte pe care ei le verifică sunt: permisul de conducere al şoferului aflat la volan, asigurarea de răspundere civilă auto şi certificatul de înmatriculare a maşinii (la acest document fiind vizată rubrica referitoare la valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autoturismului).

Citeşte mai mult AICI