ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații ai căror loc de muncă nu are un sediu fix pot cere angajatorilor să le plătească și timpul petrecut pe drum. Aceasta este decizia luată de Curtea Europeană de Justiție cu scopul de a proteja sănătatea și siguranța angajaților.

Mai mult, dacă angajații se îmbolnăvesc în timpul unui concediu, aceștia vor avea dreptul de a cere reprogamarea concediului.

În această situație s-a aflat și Francisco Pereda, din Madrid, care s-a îmbolnăvit fix înainte de concediul de odihnă de o lună pe care și-l luase. Acesta și-a anunțat angajatorul, însă nu a fost întâmpinat cu un acord pozitiv privind  reprogramarea concediului.

„Dacă angajații sunt bolnavi, este evident că nu se bucură de vacanță". Ar trebui să fie permis ca aceștia să își ia timpul liber despre care s-a discutat atunci când se simt mai bine", a declarat un reprezentat Unison.

Totuși, există și persoane care nu sunt de acord cu această decizie.

„Pericolul de abuz este clar - un angajat ar putea să își mărească dreptul la concediu declarând că este bolnav, deși nu este adevărat", a afirmat un partener al firmei de avocatură Eversheds.

Legea nu specifică ce dovezi trebuie să aducă angajații pentr a-și confirma starea de sănătate și nici când trebuie să-și anunțe șeful despre acest lucru.