ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul va redeveni acționar majoritar al Șantierului Naval Mangalia, înțelegându-se cu olandezii de la Damen Shipyards, care au cumpărat recent de la Daewoo pachetul majoritar, să îi fie cesionat gratuit 2% din acțiuni, astfel încât să preia participația majoritară.

Ministrul Economiei afirmă într-un comunicat că „este pentru prima dată în 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv strategic privatizat”.

Șantierul Naval din Mangalia era deținut din 1997 de grupul sud-coreean Daewoo în proporție de 51%, restul de 49% revenind Guvernului României. La Șantierul din Mangalia, unul dintre cele mai mari din țară, au fost construite în timp 127 de nave petroliere și de containere și au fost reparate alte 300 de vase. 

La finele anului trecut, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) a vândut Șantierul Naval din Mangalia companiei Damen Shipyards, cel mai mare constructor de nave din Olanda, care deține și șantierul naval din Galați, cu circa 26 milioane dolari, tranzacția fiind avizată rapid de Consiliul Concurenței. Guvernul de la București a anunțat că blochează tranzacția.