Deputatul PSD Sorin Bota a declarat că România pierde anual peste un miliard de euro, deoarece nu există contracte pentru calea ferată, iar peste șase milioane de tone de marfă nu sunt transportate prin portul Constanța, informează Mediafax.

„Am expus un exemplu despre infrastructura portuară. Calea ferată nu are contracte noi, nu are nici o perspectivă și nici un orizont de timp clar cu privire la momentul în care va fi gata cel puțin Coridorul 4 și 9 și celelalte culoare importante din Vestul și Nord-Vestul țării care să se racordeze la Coridorul 4 și 9, astfel încât traficul să se mute din nou pe calea ferată. Acest trafic lipsă pe calea ferată este una dintre cauzele principale pentru care România este ocolită astăzi cu mărfurile din tranzitul prin Portul Constanța. Să vă spun o cifră pe care a pierdut-o România ca volum financiar, dacă 50% din volumul de marfă nu reprezintă mult, 50% din volumul de marfă înseamnă peste șase milioane de tone anual și peste un miliard de euro care nu mai intră în România”, a declarat deputatul PSD Sorin Bota, la Digi 24.

Deputatul a afirmat că a adus la cunoștință aceste nemulțumiri inclusiv premierului Viorica Dăncilă, solicitând luarea unor măsuri motivate de starea dezastruoasă din domeniul transporturilor și de promisiunile făcute la preluarea guvernării. 

„Bineînțeles că nu este o nemulțumire pe care o exprim astăzi, astăzi am făcut-o publică. Discuția am purtat-o întotdeauna, și acum o săptămâna, ultima, cu domnia sa, și i-am cerut să ia măsuri explicându-i și dându-i argumente și dovezi clare vis-a-vis de dezastrul care este în transporturi din punct de vedere a ceea ce am promis că vom face și ceea ce se putea face”, a adăugat deputatul PSD Sorin Bota, membru al comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deptuaților.

Acesta și-a exprimat nemulțumirea și privitor la construcția de autostrăzi, unde ar fi trebuit, în opinia lui, să se ia măsuri ferme, ajungând până la rezilierea contractelor pentru nerespectarea termenelor.

„La autostrăzi nu s-au dispus măsuri radicale, acolo unde trebuia să se dispună, nu s-au reziliat contracte acolo unde sunt termenele depășite. Am trăit să vedem paradoxul în care reziliem un contract finalizat, la care nu s-au dispus măsuri pe durata implementării contractului, urmând ca România să facă toată garanția și toate lucrările din bani proprii”, a atras atenția Sorin Bota.

Întrebat dacă va semna moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, deputatul PSD a răspuns că este „determinat să tragă un semnal de alarmă”.

„Nu exclud faptul că sunt determinat să trag un semnal de alarmă, pentru că nu suntem în direcția cea bună. Actul de guvernare are de suferit, și nu neapărat din cauza premierului, ci din cauza miniștrilor, nu numai din transporturi, mai sunt și alții cu o activitate deficitară”, a concluzionat deputatul PSD de Maramureș.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews