ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un mare lanț de magazine din România se confruntă cu mari probleme, după ce în ultimele luni nu mai puțin de 200 de magazine nu mai sunt în rețea.

Este vorba de magazinele La Doi Pași, deținute de germanii de la Metro.

Conform informațiilor publicate pe site-ul propriu, la sfârșitul lunii septembrie mai funcționau 212 magazine în franciză față de 438 cât erau înregistrate oficial în 31 ianuarie. Practic, în ultimele opt luni, peste 200 de comercianți au părăsit franciza, denunțând contractul cu Metro.

Veștile proaste nu se opresc aici. Peste 3 luni, alte 150 de contracte ating scandeța și, foarte probabil, vor părăsi rețeaua.

Magazinele La Doi Pași nu mai există în județele Bacău, Botoșani, Caraș-Severin, Harghita, Ialomița, Iași, Suceava, Vaslui și Vrancea, și nici în 3 sectoare ale Capitalei. 

În Iași s-au închis toate cele 28 de magazine care funcționau la finalului lui 2016, iar în București mai sunt 4 magazine din 41.

În momentul lansării, în anul 2012, conducerea Metro își propunea să aibă 1.500 de magazine.

Metro Cash&Carry a fost primul retailer care a intrat în România după Revoluție, în 1996.