Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că în scurt timp trebuie modificată legislația în privința evaziunii fiscale chiar dacă declarația sa va genera critici „de la anumite unități militare”, el susținând că legislația actuală este „proastă”, că orice om de afaceri poate fi acuzat de evaziune fiscală și că sunt mulți oameni de afaceri care vor să plece din România de frică. 

Dragnea a participat miercuri la lansarea ediției din 2018 a Schemei de Ajutor de Stat instituită prin HG 807. Liderul PSD a susținut că obiectivele guvernării sunt: slăbirea presiunii instituțiilor statului asupra mediului de afaceri, simplificarea procedurilor administrative pentru mediul de afaceri și dezvoltarea unui program de prevenire și de sprijin pentru societățile comerciale care activează în România.

„Noi am început un proces de schimbare de atitudine a funcționarilor publici, a instituțiilor statului față de mediul de afaceri, un proces care s-a construit în mulți ani de zile și este vorba de o mentalitate în ceea ce privește abordarera față de firmele private în mod special. Și vorbesc de toate instituțiile de control - ANAF, alte instituții care controlează, parchete și așa mai departe. Abordarea noastră este cu totul și cu totul alta, obiectivele unei guvernări nu pot fi de a băga în pușcărie oameni de afaceri, de a închide societăți comerciale, ci dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini și împreună să se construiască un sistem administrativ și birocratic care să fie stimulativ”, a subliniat Liviu Dragnea. El a precizat că s-a stabilit suma de un miliard de euro alocată pentru shema de ajutor de stat și că s-a discutat despre modificarea HG 807, care în opinia PSD reprezintă „una din culmile birocrației - mult prea multe documente, hârtii pentru a avea acces la ajutorul de stat”. El a spus că Ministerul Finanțelor a promis că într-un timp foarte scurt această HG va fi modificată. ”N-are rost să ne mai împiedicăm cu toții și să ne inventăm tot felul de piedici și tot felul de proceduri birocratice ca să avem cât mai puține proiecte aprobate”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a menționat că, în același timp, vor continua acțiunile de combatere a contrabandei și a evaziunii fiscale. „Dar aici vreau să fac o paranteză și o să mai spun câteva lucruri care sigur că o să genereze astăzi și mâine și zilele următoare niște critici de la anumite unități militare. Eu cred că legislația în ceea ce privește evaziunea fiscală din România este proastă și creează posibilitatea pentru orice instituție de control să-l poată acuza pe orice om de afaceri din România de evaziune fiscală. Este atât de complicată, atât de periculos gândită și redactată, încât orice om de afaceri din România, în această secundă, poate fi acuzat de evaziune fiscală. Și atunci, rog în mod special Ministerul de Finanțe și ANAF și MJ, împreună cu colegii din Parlament, împreună și cu alte instituții, într-o perioadă relativ scurtă să venim cu niște propuneri serioase de schimbare a acestei legislații, pentru ca oamenii de afaceri din România să știe un lucru foarte simplu: că dacă sunt cinstiți nu au nicio problemă, iar dacă sunt necinstiți pot avea o problemă, dar să nu mai fie în situația în care n-au de unde să știe dacă nu cumva cineva a doua zi vine și-l acuză de evaziune fiscală, el fiind convins că nu este în această situație”, a declarat Liviu Dragnea. 

El a susținut că „sunt mulți oameni de afaceri români care au început să caute să-și vândă afacerile din România pentru că vor să plece de aici de frică”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews