ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, partidul câștigător la alegerile parlamentare de duminică, a deschis primul front împotriva multinaționalelor. Întrebat ce intenții cu privire la politica economică, Liviu Dragnea a amintit de o pățanie din Piața Obor din Capitală.

„Știți că sunt pescar pasionat și-mi place peștele. Am fost acum două săptămâni în piața Obor și întrebam de crap și de caras. Și mi s-a oferit, iată, ce crap din Spania avem, ce caras frumos din Ungaria (...). Dar din România ce aveți? Am întrebat și mi s-au arătat câteva știuci amărâte.

Dar România are un bazin hidrografic uriaș, de ce nu putem producem local? Asta este astăzi cea mai mare problemă în România”, a   declarat Dragnea la Realitatea TV, scrie ZF.

Președintele PSD este de părere că România are multe resurse și nu avem motive de a „consuma apă, gaze, electricitate” de la companii cu capital străin, care duce profitul în afara țării.

„Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate? De la firme străine care duc profiturile în strănătate. Noi vrem să facem o Românie unde să producem local ceea ce avem nevoie”, a mai spus președintele PSD.


Amintim că, în România, Apa Nova, deținută de francezii de la Veolia, se ocupă de furnizarea apei, furnizarea de electricitate este în mâinile italienilor, cehilor și germanilor, iar gazele sunt în mâinile francezilor și germanilor.

Afirmațiile lui Dragnea au fost deja puse în practică în țări vecine. Polonia și Ungaria sunt în proces de răscumpărare a companiilor vândute investitorilor străini.