Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, membră a Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) a spus că nimeni nu se ocupă de problemele reale ale țării și acest lucru va duce la situații foarte grave în viitor.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt dramatice și noi ne ocupăm de toate balivernele din lume, cu justiția, cu toate... minunat, dar mai facem și treabă în țara asta? Pentru că, dacă nu avem forță de muncă, nu putem face nimic. Și tot bălmăjim între noi. Haideți să lansăm un apel extrem de clar: Dragi decidenți, dacă mâine nu ne punem la masă și dacă poimâine nu venim cu măsuri imediate, ne ducem de râpă! E simplu, nu este complicat și o spunem de mai mulți ani și o tot bălmăjim între noi", a arătat Anastasiu.

Într-un studiu realizat de PwC România și prezentat la conferința de marți, se arată că România va avea un deficit de forță de muncă de 1,1 milioane persoane în 2021, dacă nu se iau măsuri, iar o posibilă soluție ar fi reactivarea unor persoane care acum nu muncesc.

„Trebuie să ne uităm la categoriile de populație care ar putea deveni active pe piața forței de muncă, iar într-un scenariu conservator, acest deficit se va putea reduce la 400.000, iar, într-un scenariu optimist, chiar am putea vorbi de un mic surplus", a mai arătat reprezentanta CDR, a afirmat Oana Munteanu, reprezentant al PwC, companie membră a Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews