ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, membră a Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) a spus că nimeni nu se ocupă de problemele reale ale țării și acest lucru va duce la situații foarte grave în viitor.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt dramatice și noi ne ocupăm de toate balivernele din lume, cu justiția, cu toate... minunat, dar mai facem și treabă în țara asta? Pentru că, dacă nu avem forță de muncă, nu putem face nimic. Și tot bălmăjim între noi. Haideți să lansăm un apel extrem de clar: Dragi decidenți, dacă mâine nu ne punem la masă și dacă poimâine nu venim cu măsuri imediate, ne ducem de râpă! E simplu, nu este complicat și o spunem de mai mulți ani și o tot bălmăjim între noi", a arătat Anastasiu.

Într-un studiu realizat de PwC România și prezentat la conferința de marți, se arată că România va avea un deficit de forță de muncă de 1,1 milioane persoane în 2021, dacă nu se iau măsuri, iar o posibilă soluție ar fi reactivarea unor persoane care acum nu muncesc.

„Trebuie să ne uităm la categoriile de populație care ar putea deveni active pe piața forței de muncă, iar într-un scenariu conservator, acest deficit se va putea reduce la 400.000, iar, într-un scenariu optimist, chiar am putea vorbi de un mic surplus", a mai arătat reprezentanta CDR, a afirmat Oana Munteanu, reprezentant al PwC, companie membră a Coaliției pentru Dezvoltarea României.