ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a înlocuit-o, marți, pe Mariana Gheorghe din funcția de director general (CEO) al companiei, care „a renunțat la mandatul său”, conducerea societății fiind preluată de Christina Verchere.

„În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere în funcția de președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom SA. Înainte de ședința Consililului de Supraveghere de astăzi, Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de Președinte al directoratului și CEO al OMV Petrom SA. Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcția, cel mai târziu pe 20 mai 2018”, se arată într-un copmunicat transmis Bursei de Valori de către OMV Petrom.

„În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019. Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția, în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018”, se mai arată în comunicat.

Christina Verchere este absolventă a Universității din Aberdeen și a lucrat în ultimii patru ani ca președinte regional al British Petroleum. Anterior, a fost președinte și CEO la BP Canada Energy Group.