ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Muncii a anunțat de curând că de la 1 ianuarie 2018 salariul minim se va majora la nivelul de 1.900 de lei brut, crescând astfel cu 450 de lei. Pe lângă creșterea amenzilor rutiere, creșterea salariului minim va avea un impact negativ asupra micului întreprinzător român, a avertizat economistul Bogdan Glăvan pe facebook.

Acesta spune că măsura Guvernului PSD nu va afecta multinaționalele, care își permit oricum să suporte aceste cheltuieli, ci IMM-urile, pentru care orice creștere a cheltuielilor poate fi fatală.

„Să ne înțelegem, creșterea salariului minim nu este o lovitură aplicată multinaționalelor, ci una aplicată micului întreprinzător (român). Corporația are "cheag", are acces la capital ieftin, se poate optimiza fiscal relativ ușor, deci nu e foarte afectată. În schimb, micul întreprinzător e trimis la plimbare de bănci, capital propriu are pe sponci și trebuie să dea șpagă fiecărui funcționar cu care se intersectează.
De când s-a inventat, salariul minim a fost o măsură de segregare rasială, de discriminare, de menținere a oamenilor cu productivitate scăzută în capcana sărăciei, de cultivare a oligopolurilor și a fascism-corporatismului”, a scris profesorul Glăvan.

Acesta a exemplificat cu un caz pe care-l cunoaște personal.

„Patronul vulcanizării de lângă mine iar e cu ciocanul în mână. A avut un angajat, câteva zile, care probabil nu a făcut față muncii (acum toată lumea schimbă anvelope) și s-a simțit insuficient recompensat de salariul minim + ciubucul lăsat de fiecare șofer. Acum probabil muncește relaxat pe un salariu mai mare, ce părere aveți? Cert e că patronul lucrează iar la schimbat roți. În momentul în care va închide afacerea, știu eu pe unii care vor răsufla ușurați”, a notat el.