ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economistul Bogdan Glăvan acuză ANAF de incompetență, după ce a fost stârnit un mic haos printre profesiile liberale, după introducerea declarației 600, care trebuie completată până la 31 ianuarie.

Profesorul Glăvan consideră că pentru introducerea acestui formular, conducerea ANAF ar trebui să meargă la închisoare pentru subminarea economiei naționale.


Orice nou formular introdus de ANAF trebuie însoțit de o scădere cu 10% a salariilor acestei instituții. Adică bandiții aia de la conducere se bat între ei pe șpăgi DE MILIOANE DE EURO și schimbă legislația cu UNICUL SCOP DE A SE DA AFARĂ UNII PE ALȚII, ceea ce generează pierderi uriașe oamenilor cinstiți. Iar pe urmă vin și își justifică lefurile cu astfel de idei cretine, care nici în Mongolia nu există. Via Alex Mihăileanu, iată la ce servește Declarația 600, care va pune pe drumuri sute de mii de români:
"- dacă ai avut venituri din activități independente (cele de mai sus plus dividende), trebuie să depui o declarație inutilă
- inutilă pentru că deja exista declarația 200, prin care oricum declarai, până la 31 mai, toate veniturile pe anul anterior
- inutilă pentru că oricum aveai declarat la Fisc contractul de închiriere
- inutilă pentru că, dacă exceptăm formele autorizate (PFA, ÎI), SRL-urile cu care ai lucrat oricum declarau la Fisc toate veniturile tale, plătindu-ți inclusiv taxele
- inutilă pentru că dividendele oricum erau declarate de firme
- inutilă pentru că drepturile de autor plătite oricum erau declarate de firme
- termenul pentru depunerea mirobolantei declarații pentru veniturile pe 2017 este 31 ianuarie 2018, adică foarte din scurt, motiv numai bun pentru ANAF să mai dea niște amenzi".
Ce mizerabili. România are de câștigat prin faptul că oamenii muncesc, produc, plătesc oricum taxe. Conducerea ANAF ar trebui să înfunde pușcăria pentru subminarea economiei naționale”, a scris el pe facebook.