ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va discuta, miercuri, un proiect de Hotărâre prin care ar urma să fie distribuite în școli fructe proaspete, pe lângă actualul program "Cornul și laptele", actul normativ stabilind tipul și cantitatea de fructe care vor fi acordate elevilor începând cu anul școlar 2016-2017.

Executivul va stabili bugetul aferent acestora, precum și modalitatea de implementare efectivă și de gestionare la nivelul administrației publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli în anul școlar 2016-2017.

Programul vine în completarea programului "Cornul și laptele", introdus de Guvern în anul 2002, de care beneficiază peste 2 milioane de elevi din învățământul privat și de stat.
 
Pe lângă acest program, a fost introdus, potrivit digi24.ro, și un altul, privind creșterea consumului de fructe, prin care elevii vor primi gratuit și un măr, în perioada noiembrie - martie. Banii sunt alocați, în cea mai mare parte, din fonduri europene.