ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fabrica de pantofi Rieker din Lugoj se închide, au confirmat pentru Lugojeanul.ro mai mulți angajați ai companiei, informează Economica.net.

În jur de 700 de muncitori care lucrează la Rieker vor rămâne fără locuri de muncă în perioada următoare. Potrivit acestora, data estimată la care angajații vor fi trimiși în șomaj este finalul lunii martie.
 
În comunicatul companiei, aceștia argumentează decizia de a pleca prin faptul că au crescut costurile cu salariile.

„Piața muncii este extrem de dinamică și de competitivă în județul Timiș și va fi din ce în ce mai competitivă, ceea ce ce face să crească din ce în ce mai mult costurile cu forța de muncă, pe fondul unei lupte acerbe pentru atragerea angajaților”, se arată în document.

Elvețienii spun că se confruntă cu o lipsă de forță de muncă în domeniul confecțiilor de încălțăminte, din cauza închiderii școlilor profesionale. Aceștia se plâng și de faptul că există o fluctuație mare a angajaților, ceea ce a dus la scăderea calității produselor.

Cheltuilile cu transportul angajaților, (65% face naveta), dar și costurile cu utilitățile, sunt motive invocate de către elvețieni pentru a închide activitatea din România.


Rieker este un concern elvețian având ca activitate producția de încălțăminte. Deține linii de producție în Germania, SUA, Elveția, Canada, Portugalia, Polonia, Slovacia, India, Pakistan, Maroc și România.

Compania este prezentă în România din 1998.