Fabrica de pantofi Rieker din Lugoj se închide, au confirmat pentru Lugojeanul.ro mai mulți angajați ai companiei, informează Economica.net.

În jur de 700 de muncitori care lucrează la Rieker vor rămâne fără locuri de muncă în perioada următoare. Potrivit acestora, data estimată la care angajații vor fi trimiși în șomaj este finalul lunii martie.
 
În comunicatul companiei, aceștia argumentează decizia de a pleca prin faptul că au crescut costurile cu salariile.

„Piața muncii este extrem de dinamică și de competitivă în județul Timiș și va fi din ce în ce mai competitivă, ceea ce ce face să crească din ce în ce mai mult costurile cu forța de muncă, pe fondul unei lupte acerbe pentru atragerea angajaților”, se arată în document.

Elvețienii spun că se confruntă cu o lipsă de forță de muncă în domeniul confecțiilor de încălțăminte, din cauza închiderii școlilor profesionale. Aceștia se plâng și de faptul că există o fluctuație mare a angajaților, ceea ce a dus la scăderea calității produselor.

Cheltuilile cu transportul angajaților, (65% face naveta), dar și costurile cu utilitățile, sunt motive invocate de către elvețieni pentru a închide activitatea din România.


Rieker este un concern elvețian având ca activitate producția de încălțăminte. Deține linii de producție în Germania, SUA, Elveția, Canada, Portugalia, Polonia, Slovacia, India, Pakistan, Maroc și România.

Compania este prezentă în România din 1998. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews