ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Alison Hayes a anunțat că de la 1 mai va închide fabrica de la Urziceni, decizia fiind luată ca urmare a creșterii salariului minim, dar și a neseriozității muncitorilor români, care absentează foarte mult.

Lista argumentelor, transmisă de companie la Prefectura Ialomița, include mai multe puncte care relevă că investitorii renunță la Urziceni în principal pentru că o altă unitate din România, aflată la Buzău, este mai fiabilă la acest moment planului propriu de business.

Aceștia își explică decizia de închidere a fabricii și prin reducerea costurilor cu transportul salariaților de la și la locul de muncă, "considerabil mai mare în Urziceni", dar și prin dorința de a reduce procentul de absenteism, "considerabil mai mare în Urziceni".

Previziunile nefavorabile privind evoluția economiei britanice ca urmare a Brexitului și continua apreciere a monedei locale față de lira sterlină sunt alte argumente prezentate autorităților de către investitorii britanici.

Inițial, britanicii au acuzat doar creșterea salariului minim și lipsa infrastructurii.

Anul trecut, britanicii au raportat pentru România un profit net de 5,5 milioane lei și o cifră de afaceri de peste 320 milioane lei. În decembrie 2015, britanicii au fost sancționați cu amendă de 1.500 lei și avertisment pentru nerespectarea legii privind repaosul săptămânal și neplata corespunzătoare a muncii suplimentare în cazul angajaților

  • 394 de posturi vor fi desființate la Urziceni, cu acordarea unui salariu brut compensator
  • Fabrica din Urziceni funcționa din 1994