ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daca esti antreprenorul unui IMM sau al unui start-up, cu siguranta stii ca la baza oricarui business de succes se afla si o evidenta contabila bine pusa la punct. Pentru a fi sigur ca afacerea ta functioneaza corespunzator, trebuie sa intelegi totusi ca rolul contabilitatii nu este doar de a "a da socoteala" statului, prin declaratiile obligatorii, cu privire la operatiunile si tranzactiile care au loc in firma ta. Lasand la o parte caracterul sau obligatoriu, contabilitatea are un rol fundamental in organizarea interna a companiei si dicteaza in mod direct viitorul acesteia. Din pacate, putini antreprenori inteleg importanta unei evidente contabile riguroase, mai ales tinand cont de programul lor zilnic extrem de incarcat. In plus, firmele de contabilitate clasice esueaza in a oferi antreprenorilor consultanta si sfaturi utile, rezumandu-se doar la pregatirea declaratiilor ce sunt depuse periodic la ANAF. 

Insa ignorarea pe termen lung a informatiilor contabile poate duce chiar la falimentului business-ului si pierderea investitiei. Asadar, avand in vedere ca nu exista nici un suport real pentru tine, probabil te intrebi in calitate de antreprenor, "Ce pot face?". Solutia este simpla si eficienta: contabilitatea online.

Ce este, mai exact, contabilitatea online?

Contabilitatea online este un concept relativ nou care in ultimii ani cunoaste un succes fulminant, aceste servicii fiind utilizate de catre antreprenori de firme mici si mijlocii din toata lumea, inclusiv in Romania. Conectand antreprenorul si contabilul prin intermediul unei platforme care are la baza tehnologie inovativa, contabilitatea online este solutia optima pentru ca cel dintai sa se elibereze de sarcini repetitive si birocratie, beneficiind in acelasi timp de acces permanent la toate documentele contabile si rapoartele de care are nevoie pentru o organizare eficienta a afacerii, toate la numai un click distanta. 

Cum functioneaza o platforma de contabilitate online?

Simplu, eficient si rapid! Tot ce trebuie sa faci este sa realizezi o copie scanata sau fotografiata a documentelor din firma (chitante, facturi etc) si sa le incarci in platforma. De restul se ocupa o echipa de specialisti contabili care iti vor asigura accesul de pe orice tip de dispozitiv (smartphone, tableta, laptop etc) la documentele contabile si rapoartele de care ai nevoie. 

Iata numai cateva moduri in care serviciile de contabilitate online te pot ajuta la dezvoltarea business-ului:

1) Te ajuta sa asiguri un management performant al companiei

Informatiile "vitale" pentru o afacere se regasesc in documentele contabile. Daca acestea nu sunt realizate corespunzator sau nu ai acces la ele atunci cand ai nevoie (asa cum se intampla adeseori atunci cand colaborezi cu o firma clasica de contabilitate), nu poti lua deciziile manageriale care sa duca la o buna desfasurare a business-ului. Avand toate aceste documente la dispozitie prin intermediul unei platforme de contabilitate online, iti va fi mult mai usor sa iei deciziile corecte atunci cand situatia o cere. 

2) Contribuie la prevenirea situatiilor de criza sau dezechilibre de buget

Cu ajutorul serviciilor de contabilitate online, vei putea monitoriza in timp real, de pe propriul smartphone, situatia financiara a firmei tale, de la venituri, la cheltuieli, pana la cash flow. 

Avand acces permanent la informatii contabile de calitate poti:

preveni problemele cauzate de lipsa de lichiditati;
preveni cresterea necontrolata a cheltuielilor;
planifica sezonalitatea afacerii;
optimiza stocurile;
optimiza oferta catre clienti evitand blocajele;
organiza business-ul in asa fel incat sa eviti riscurile operationale (de ex, situatiile cand "pica” serverul, sau se indunda subsolul plin cu documente, facturi, contracte etc);
preveni problemele de organizare in circuitul documentelor si informatiilor (de ex, cand pur si simplu nu stii daca o factura a fost emisa sau nu);
preveni situatiile de criza care iti pot distruge afacerea (lichiditati, probleme de aprovizionare, oferte subdimensionate, probleme de lipsa de informative, calamitati naturale, etc).

 3) Te ajuta sa economisesti timp, energie si resurse

Timpul si energia unui antreprenor ar trebui gestionate mai eficient si orientate catre dezvoltarea business-ului. Folosind o platforma de contabilitate online, nu vei mai pierde timp cu birocratie inutila, si nici nu va mai fi necesar sa iti verifici contabilul. De multe ori, antreprenorii sunt fortati de imprejurari sa tina o evidenta paralela cu contabilul, pentru uz intern (asa-zisa "contabilitate dubla”). 

Daca esti un antreprenorul unei firme mici sau mijlocii si doresti sa nu mai pierzi timp si energie cu task-uri repetitive, dar sa beneficiezi de servicii de contabilitate ireprosabile, incearca Keez.ro, prima platforma de contabilitate online si instrumente de management din Romania! Cu ajutorul Keez.ro, poti urmari toate informatiile de care ai nevoie in timp real, poti emite facturi, poti consulta situatia facturilor incasate de la clienti si poti accesa un set complet de rapoarte, la zi sau pe diverse perioade.  Pe langa serviciile de contabilitate online, Keez.ro ofera si servicii de salarizare si infiintare firma, fiind un adevarat "birou digital" care are ca scop sprijinirea antreprenorilor in toate activitatile necesare bunei desfasurari a unei firme.