România a depășit Grecia după valoarea ajustată a produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an și are șanse mari să încheie 2017 în aceeași poziție, devenind a doua cea mai mare economie din Balcani, după Turcia, informează Calea Europeană, citând News.ro.

Informațiile oferite miercuri de către Eurostat (Biroul european de statistică) arată că în primul trimestru al acestui an, valoarea PIB-ului României, a fost de 44,2 miliarde euro, în timp ce valoarea PIB-ului Greciei a fost de 43,96 miliarde euro.

Este pentru prima dată de când există serii statistice disponibile privind PIB-ul trimestrial când valoarea PIB-ului ajustat al României depășește valoarea PIB-ului Greciei.

Cu aceste valori, România s-a apropiat de nivelul Cehiei de 44, 85 de miliarde de euro, și de cel al Portugaliei, de 47,37 de miliarde de euro.

În 2016, PIB-ul României a fost de 169,6 miliarde euro, sub Cehia (174,4 miliarde euro), Grecia (175,9 miliarde euro) și Portugalia (184,9 miliarde euro). De altfel, aceste state sunt singurele pe care România le poate depăși în următorii ani, după valoarea PIB-ului, principalul indicator folosit pe plan mondial pentru a măsura dimensiunea unei economii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews