ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a înregistrat în primul trimestru al acestui an cea mai mare creștere economică în ritm anual din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit unei estimări preliminare a Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

Țara noastră a înregistrat în primul trimestru din 2016 o creștere a PIB de 4,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Totodată, România a înregistrat a doua mare creștere economică din UE, 1,6%, în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, fiind depășită doar de Slovacia.

Potrivit estimărilor publicate la începutul acestei luni de Comisia Europeană, economia românească va înregistra o creștere de 4,2% în 2016, iar în 2017 ritmul de creștere ar urma să încetinească la 3,7%.

Zona euro și Uniunea Europeană au înregistrat, în primul trimestru al acestui an comparativ cu trimestrul patru al anului trecut, o creștere economică de 0,5%.

În primul trimestru din 2016, comparativ cu perioada similară a anului trecut, zona euro a înregistrat o creștere de 1,5% iar UE 28 un avans de 1,7%.