Florile oferite doamnelor și domnișoarelor de 8 Martie costă peste 20 de milioane de euro, în condițiile în care cel puțin o treime dintre acestea primesc un buchet care costă, în medie, 30 de lei, se arată într-un studiu dat joi publicității, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele mai căutate flori de 8 martie sunt: ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Cu toate acestea, cele mai apreciate flori de către români rămân trandafirii.

Piața florilor din România, scrie Agerpres citând studiul Frames, a continuat să crească în 2018, datele preliminare indicând un avans între 15 și 20% față de anul precedent, când valoarea se situa la peste 336 de milioane de lei.

Totodată, statistica arată că majoritatea companiilor care activează în comerțul cu flori cu ridicata se află în București și Ilfov (263), urmată de județele Cluj (52), Iași (49), Argeș (43), Brașov (42), Mureș și Timiș (câte 33) și Sibiu (30). Deasemenea, în sectorul afacerilor cu flori activează peste 1.200 de angajați.

Conform sursei citate, datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că, din cele 19,644 milioane de persoane care la 1 ianuarie 2017 aveau reședința pe teritoriul României pentru cel puțin 12 luni, circa 10,041 milioane erau femei (51,1% din totalul populației rezidente). 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews