Florile oferite doamnelor și domnișoarelor de 8 Martie costă peste 20 de milioane de euro, în condițiile în care cel puțin o treime dintre acestea primesc un buchet care costă, în medie, 30 de lei, se arată într-un studiu dat joi publicității, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele mai căutate flori de 8 martie sunt: ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Cu toate acestea, cele mai apreciate flori de către români rămân trandafirii.

Piața florilor din România, scrie Agerpres citând studiul Frames, a continuat să crească în 2018, datele preliminare indicând un avans între 15 și 20% față de anul precedent, când valoarea se situa la peste 336 de milioane de lei.

Totodată, statistica arată că majoritatea companiilor care activează în comerțul cu flori cu ridicata se află în București și Ilfov (263), urmată de județele Cluj (52), Iași (49), Argeș (43), Brașov (42), Mureș și Timiș (câte 33) și Sibiu (30). Deasemenea, în sectorul afacerilor cu flori activează peste 1.200 de angajați.

Conform sursei citate, datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că, din cele 19,644 milioane de persoane care la 1 ianuarie 2017 aveau reședința pe teritoriul României pentru cel puțin 12 luni, circa 10,041 milioane erau femei (51,1% din totalul populației rezidente). 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.