Ionuț Popescu, fostul ministru de Finanțe, a calificat propunerea lui Sorin Minea (foto), patronul Angst, de a le interzice țăranilor să mai crească porci în curte drept o „ticăloșie maximă”. Ideea din spatele propunerii este oprirea crizei de pestă porcină.

„În plină criză a pestei porcine, un individ, patron de firmă de cărnoase, s-a gândit că acum ar fi momentul să scape de concurența pe care i-o face țăranul care crește și el doi purcei în curte: a propus să interzicem prin lege țăranilor să mai crească porc. Adică, toată lumea să cumpere numai porci și cârnați prelucrați de el,” a scris Popescu pe Facebook.

Acesta a atras atenția că o bună parte din populația României trăiește din ceea ce produce în curte, iar o astfel de propunere ar afecta chiar capacitatea acestor oameni de a-și produce hrana de care depind. „Într-o țară în care mai mult de un sfert din populație trăiește în bună măsură în economia naturală, adică mănâncâ ceea ce produce în gospodărie, o astfel de propunere mi se pare de o ticăloșie maximă”, a afirmat fostul ministru.
 
Angst este un producător de mezeluri din România.
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews