ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ionuț Popescu, fostul ministru de Finanțe, a calificat propunerea lui Sorin Minea (foto), patronul Angst, de a le interzice țăranilor să mai crească porci în curte drept o „ticăloșie maximă”. Ideea din spatele propunerii este oprirea crizei de pestă porcină.

„În plină criză a pestei porcine, un individ, patron de firmă de cărnoase, s-a gândit că acum ar fi momentul să scape de concurența pe care i-o face țăranul care crește și el doi purcei în curte: a propus să interzicem prin lege țăranilor să mai crească porc. Adică, toată lumea să cumpere numai porci și cârnați prelucrați de el,” a scris Popescu pe Facebook.

Acesta a atras atenția că o bună parte din populația României trăiește din ceea ce produce în curte, iar o astfel de propunere ar afecta chiar capacitatea acestor oameni de a-și produce hrana de care depind. „Într-o țară în care mai mult de un sfert din populație trăiește în bună măsură în economia naturală, adică mănâncâ ceea ce produce în gospodărie, o astfel de propunere mi se pare de o ticăloșie maximă”, a afirmat fostul ministru.
 
Angst este un producător de mezeluri din România.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews