ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul francez Lactalis a achiziționat producătorul de lactate Covalact. Producătorul, înființat în 1969, avea, la finalul lui 2015, 357 de angajați.

Unul dintre cele mai de succes produse din portofoliul Covalact este Brânzica de Casă de la Covalact de Țară, singurul produs de tip cottage cheese fabricat în România și lider de piață pe segmentul său.

Covalact era controlat de fondul de investiții american SigmaBleyzer, care a purtat discuții de vânzare cu mai mulți mari jucători din piață, cum sunt Danone sau Muller.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui și deține multe branduri internaționale de succes, precum President, Parmalat, Galbani.

În România, francezii dețin și brandul de lactate LaDorna, cumpărat în 2008 de la omul de afaceri Jean Valvis. Lactalis ajunge la afaceri de peste 1 miliard de lei în România, reprezentând circa un sfert din piața totală a lactatelor.