ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul Michelin investește 60 de milioane de euro în uzina sa de cord metalic din Zalău - Michelin Zalău Cord - pentru a crește capacitatea de producție cu 50% până în 2019.

Vor fi create 140 de noi locuri de muncă, iar producția va crește pentru a ajunge la 60.000 de tone de cord metalic pe an, până în 2019.

Cu peste 90% din producția de cord metalic destinată exportului, uzina Michelin Zalău Cord contribuie la producția de anvelope din numeroase uzine Michelin de pe 3 continente, Europa, America și Asia.

"De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creștere a Grupului Michelin. Rezultatele foarte bune susținute de un progres constant, dar și agilitatea și expertiza echipelor au facut ca uzina de cord din Zalău să câștige încrederea Grupului pentru a prelua noi proiecte inovatoare.", a declarat Sean Parry, Director al Platformei Industriale Michelin din Zalău.

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajați, trei uzine, două la Zalău și una la Florești, o rețea comercială și un Centru de Excelență și servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entități Michelin din Europa. De asemenea, activitățile comerciale ale Grupului pentru Europa Centrală și de Sud sunt coordonate de la București (12 țări).