ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul șomerilor în Franța a crescut la cel mai semnificativ avans lunar din ianuarie 2013, pe fondul problemelor cu care se confruntă sectorul turismului.

Numărul șomerilor în Franța a crescut cu peste 50.000 în luna august, la 3,56 milioane, cel mai semnificativ avans lunar din ianuarie 2013, pe fondul problemelor cu care se confruntă sectorul turismului, transmit Bloomberg, AFP și Reuters.

Industria turistică franceză a avut de suferit după ce, anul trecut, 130 de persoane au murit într-un atac pe străzile Parisului. O nouă lovitură a venit în data de 14 iulie a acestui an, la Nisa, iar două săptămâni mai târziu doi oameni au ucis un preot într-un mic oraș din Normandia. La toate aceste atentate s-au adăugat o serie de greve pe fondul nemulțumirilor față de un proiect de reformă a legii muncii, precum și inundațiile din luna iulie.

Numărul șomerilor din întreaga Franță, inclusiv teritoriile de peste mări, a ajuns la 3,81 milioane, arată datele Ministerului Muncii. În trimestrul doi din 2016, rata șomajului în Franța s-a situat la 9,6%.

"Datele privind nivelul șomajului în august sunt mult mai puțin favorabile decât în luna precedentă și pot fi explicate prin dificultățile înregistrate în sectoarele afectate de atacurile din iulie. Majorarea numărului de șomeri în august este atipică", a afirmat ministrul Muncii, Myriam El Khomri.

Și Jean-Marc Janaillac, șeful operatorului aerian Air France, a avertizat recent că se așteaptă la un nou declin al numărului de rezervări în următoarele luni, în urma recentelor atacuri teroriste și a grevelor angajaților.

Rezervările au scăzut cu 5% în iulie și în august, iar declinul s-a accentuat la 5 — 10% în ultimele luni din acest an. Cel mai semnificativ recul s-a înregistrat din partea călătorilor din China, Japonia și SUA, a explicat Janaillac, care conduce grupul franco-olandez Air France-KLM.

Acesta a adăugat: „Vedem deja efectele atacurilor teroriste asupra Air France și le vom simți și mai accentuat în următoarele luni".

Guvernul de la Paris devine din ce în ce mai îngrijorat de scăderea numărului de turiști, în urma recentelor atacuri teroriste, și a anunțat luna aceasta că va contribui cu 10 milioane de euro la campania de promovare a Franței peste hotare.

Franța depinde de turism, care generează aproximativ 7% din PIB și peste 13% în cazul regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oraș al lumii. Aproximativ două milioane de persoane lucrează în sectorul turismului.

Luna trecută, oficiali regionali și reprezentanți ai companiilor de turism au cerut Guvernului de la Paris un plan de salvare pentru acest sector, apreciind că atentatele teroriste, grevele și inundațiile au ținut turiștii străini departe de capitala Franței în prima jumătate a acestui an și au costat industria turistică din regiunea Parisului aproximativ 750 milioane de euro sub formă de venituri pierdute.

„Mesajul nostru este că ne-am mobilizat și nu vom ceda. Avem o campanie ambițioasă de promovare a turismului'', a afirmat ministrul de Externe Jean-Marc Ayrault.

Acesta a estimat că sosirile vizitatorilor străini în Franța au înregistrat în medie un declin de 8% comparativ cu anul trecut.

Franța este cea mai vizitată țară din lume, cu aproape 85 de milioane de turiști străini în 2015, dintre care 16 milioane numai în Paris. Activitatea slabă din acest an a afectat deja profitul semestrial al grupului hotelier AccorHotels, în timp ce Air France-KLM se așteaptă la scăderea veniturilor în lunile iulie-august din cauza situației din Franța.