ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România are un potenţial turistic uriaş, din păcate nevaloricat la adevărată sa valoare. Printre obiectivele ce nu trebuie ratate de niciun turist se află şi superbele căderi de apă din munţi.  

Accesul la aceste cascade este de multe ori anevoios, acest lucru făcând ca mulţi turişti să nu ajunga la aceste adevărate minuni ale naturii. Câţi ştiu că o cunoscută revistă din SUA a desemnat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă din lume? 

Iată un top al celor mai frumoase cascade din România, realizat de către www.tai-tai.net:

Cascada Cailor este situată în Maramureș, în apropiere de stațiunea Borsa. Apa rezultată din topirea zăpezii și din ploi se adună într-un circ glaciar și de acolo de pe versantul abrupt al Rezervației Piatra Rea se prăvălește formând cascada în mai multe trepte cu căderi succesive de 40 m, apoi 20 m și din nou 40 m. Cascada se află la altitudinea de 1.300 m, iar căderea de apa o face să fie cea mai înaltă din țara. 
 
Accesul spre cascada este facil, fie pe jos de la Borşa pe o potecă, fie cu telescaunul din staţiunea Borşa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Telescaunul porneşte doar dacă există un grup de minim 10-15 persoane. Ultima cursă a telescaunului este la ora 17.00, dacă nu ajungeţi până la această oră la capătul superior al telescaunului, riscaţi să rămâneţi pe munte sau veţi fi nevoiţi să coborâţi pe jos la baza muntelui.
 

Cascada Cailor
  
Cascada Duruitoarea este situată în Masivul Ceahlău la o altitudine de 1.270 metri și este formată pe Pârâul Rupturii, care izvorăște din golul alpin, și se vărsa în Valea Schitului și apoi în Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui). Cascada Duruitoarea are o cădere de 25 de metri și este despărțită în două părți distincte: pragul superior și pragul inferior. Cascada Duruitoarea este foarte căutată de amatorii de drumeții, accesul către căderea de apa făcându-se prin trei trasee turistice marcate.
 

Cascada Duruitoarea

Cascada Iadolina este situată în județul Bihor, între Leșul Ursului și Stâna de Vale, într-o zonă care abundă de peșteri și cascade. Traseul anevoios spre cascadă, prin Valea Iadului, este plin de neprevăzut, însă frumusețea sa îi fascinează pe cei care decid să o viziteze. Traseul la Cascada Iadolina se parcurge pe o potecă și pe un drum vechi forestier. Cascada Iadolina este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni pe care nu ar trebui să-l ratați dacă va aflați în apropiere. 
 

Cascada Iadolina

Cascada Vălul Miresei sau Cascada Răchițele este situată în Munții Apuseni și nu poate lipsi din acest top. Cascada este situată la o altitudine de 1000 de metri, are aproximativ 50 metri înălțime și două trepte, dar grandoarea și sălbăticia ei sunt deosebite. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escalada pentru cei pasionați de alpinism. În drept cu cascada, într-un cadru organizat cu salvamontul zonei, se practică sportul cu tiroliana. Cascada Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în localitatea Răchițele din comună Mărgău, județul Cluj. 
 

Cascada Vălul Miresei

Cascada Bigăr se află pe drumul dintre Oravița și Bozovici (județul Caraș Severin), la intersecția râului Minis cu Paralela 45. Este supranumită de localnici "minunea din Defileul Minisului". Apele puternicului izvor Bigăr se revarsă în Minis, azvârlindu-se de la o înălțime de 8 metri pe un perete de țuf calcaros. Un pod de lemn peste Minis permite accesul la cascadă, și mai departe o poteca urcă pe Valea Bigărului până la izvor. Albia Bigărului este acoperită cu tuf calcaros, iar apa cade din treaptă în treaptă, formând o înșiruire de mici cascade, în care verdele mai întunecat al mușchilor se îmbină cu cel sticlos al apei. 
 

Cascada Bigăr