ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană (CE) a lansat o investigație privind facilitățile fiscale acordate GDF Suez în Luxemburg, transmite DPA. Este a patra oară când CE verifică micul principat din cauza suspiciunilor de evaziune fiscală.

'Vom analiza atent decizii fiscale ('tax rulings') de care a beneficiat GDF în Luxemburg. Acestea par să fie în contradicție cu reglementările fiscale naționale și au permis GDF să plătească taxe mai mici decât orice altă companie'', a declarat comisarul european pentru competiție, Margrethe Vestager.

În cazul GDF Suez (actuala Engie SA), cea mai mare companie franceză de utilități, Comisia Europeană a aflat că tranzacțiile financiare dintre subsidiarele sale luxemburgheze au permis ca o parte semnificativă din profituri să nu fie impozitate, potrivit economica.net.

Tranzacțiile financiare pot fi impozitate diferit, în funcție de tipul tranzacției, dar o singură companie nu poate să împace și capra, și varza în cazul aceleiași tranzacții, a explicat Vestager.

Dacă se descoperă că această schemă a încălcat reglementările privind concurența din UE, forul comunitar poate cere Luxemburgului să recupereze facilități fiscale acordate GDF Suez