ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oltchim Râmnicu Vâlcea, companie care a trecut printr-un amplu proces de restructurare, a realizat în primul trimestru vânzări nete de 297,60 milioane lei, în creștere cu 34,20% față de perioada similară a anului trecut, informează Profit.ro.

Compania a obținut un rezultat net trimestrial de 46,33 milioane lei, cu 512,02% mai mare decât cel de la T1 2017. Este un profit net apropiat de cel de 45,64 milioane lei, obținut pe întreg anul trecut. 

Aflată în insolvență sub administrarea Rominsolv SPRL, reprezentată prin avocatul Gheorghe Piperea și BDO Business Restructuring, compania trece printr-un proces de transfer de proprietate. 

„Oltchim s-a ridicat din cenușa în care fusese aproape incinerat înainte de insolvență”, anunță și Gheorghe Piperea pe pagina sa de facebook

„În primul trimestru al anului 2018 avem un profit net de 10 milioane de euro. 
Toate datoriile curente, precum și despăgubirile pentru concedierile colective din 2013 si 2015 sunt achitate la zi. 
Cu producția contractată 100% pe următorii 2 ani, putem fi siguri că rezultatele recente se vor consolida. 
Datoriile istorice, înscrise în programul de plăți din planul de reorganizare, vor fi regularizate la perfectarea vânzarii impuse de CE. 
A bon entendeur, salut!

P.S. Mulțumesc echipei administratorilor (judiciar + special) dar, mai ales, executivilor de la Vâlcea, care au facut treabă bună în conditii de presiune continuă a autorităților europene în domeniul concurenței”, mai spune Gheorghe Piperea.