ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Globalworth Real Estate Investment Limited, una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, în parteneriat cu BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, anunță a doua admitere la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) a obligațiunilor corporative emise de companie (simbol GWI25), cu o valoare totală de 550 de milioane de euro. 

„De-a lungul timpului, Globalworth a încheiat cu succes o serie de tranzacții de referință, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața de clădiri de birouri din România și Polonia. Listarea primelor obligațiuni ale companiei pe Bursa de Valori București de anul trecut a fost un punct de referință pentru noi, reprezentând în același timp un record pentru piața locală. Astăzi, anunțăm un nou pas în demersul nostru de dezvoltare: a doua admitere la tranzacționare a obligațiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine în continuarea planurilor noastre de creștere, prin care ne propunem să devenim cea mai mare companie de clădiri de birouri din întreaga regiune, și confirmă încă o dată promisiunea de a continua să investim pe piața locală și de a oferi cel mai bun produs partenerilor noștri,” a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO și Chief Investment Officer Globalworth. 

Valoarea totală a obligațiunilor corporative emise de companie este similară celei din 2017 (simbol GWI22), respectiv 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite în noi proiecte. 

„Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth și-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la București: peste jumătate de miliard de euro în obligațiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piața de capital ca spre o sursă de finanțare,” a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București. 

„Ne bucurăm să revenim pentru al doilea an consecutiv alături de partenerii noștri de la Globalworth cu o nouă listare record de obligațiuni la Bursa de Valori București. Astfel, BT Capital Partners își continuă angajamentul de a contribui la creșterea gradului de intermediere financiară din România și la dezvoltarea Bursei de Valori București,” a menționat Paul Prodan, Președintele Consiliului de Administrație al BT Capital Partners.

Obligațiunile corporative Globalworth se tranzacționează la Bursa de Valori București în euro, iar decontarea este efectuată direct în euro. În premieră pentru România, începând de anul trecut, la Bursa de Valori București a fost implementată decontarea direct în moneda unică europeană, ceea ce arată maturitatea și dezvoltarea pieței locale de capital. Prin implementarea de către Depozitarul Central a regulilor și practicilor de decontare utilizate în piețele mature europene, Grupul BVB contribuie în mod semnificativ la creșterea gradului de încredere și atractivitate a României pentru investitorii străini. 

Obligațiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.
*** 
Despre Globalworth Real Estate Investments Ltd.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est, listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra. Compania a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România și a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Globalworth Poland, denumit anterior Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproximativ 110 profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 1,9 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate. În România, Globalworth este prezentă în București, Timișoara și Pitești, iar în Polonia, în orașele Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/.
 
Despre BT Capital Partners

BT Capital Partners este cel mai mare broker de retail în România și parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este membru exclusiv în România al Oaklins, cel mai experimentat consultant pentru fuziuni și achiziții de companii la nivel global. A fost consultant și a intermediat peste 50 de oferte publice, în valoare de peste 1 miliard de euro. BT Capital Partners a fost lead manager în cadrul ofertei publice de vânzare a acțiunilor DIGI, cea mai mare ofertă publică a unei companii private la Bursa de Valori București. Compania oferă servicii de brokeraj, asistență pentru listarea pe piața de capital și pentru atragerea de investitori, consultanță pentru fuziuni și achiziții, atragerea și structurarea de finanțări complexe, cercetare de piață și consultanță strategică.
Despre Bursa de Valori București

Bursa de Valori București (BVB) desfășoară cel mai avansat și complex program din rândul piețelor de capital europene pentru creșterea nivelului educației financiare. Dedicate cu precădere investitorilor existenți sau potențiali, dar și antreprenorilor, activitățile BVB au scopul de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din România. Partea tehnică s-a numărat, de asemenea, printre prioritățile BVB, care a dezvoltat portalul de tranzacționare Arena XT, folosită în prezent de 13 intermediari.