Compania Globalworth, care a stabilit recordul pentru cea mai mare emisiune de obligațiuni de la BVB, a fost premiată la categoria „Tranzacția anului pe piața de fuziuni și achiziții”, informează un comunicat al Bursei de Valori București.

Adrian Tănase, CEO BVB: Investitorii internaționali, ca și investitorii români, încep să aprecieze activitatea și strategia companiilor prezente la BVB, fie pe segmentul de acțiuni, fie pe segmentul de obligațiuni, ceea ce e un indicator clar că piața de capital din România se dezvoltă multidimensional, atât local, cât și regional

Bittnet și Globalworth, două companii cu o puternică prezență și activitate la Bursa de Valori București (BVB), au primit recunoaștere internațională la a patra ediție a Premiilor Pieței de Capital din Europa Centrală și de Est, care a avut loc pe 12 septembrie în Varșovia. Gala de premiere aduce anual în prim-plan cele mai importante realizări ale companiilor listate din piețele de capital din regiune.

Bittnet (BNET) a primit premiul la categoria „Cel mai bun departament de relații cu investitorii al unei companii listate din Europa Centrală și de Est”. Bittnet este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înființată în 2007, și e prima companie IT din România care s-a listat pe piața AeRO operată de BVB. Acțiunile companiei au intrat la tranzacționare în 2015.

Globalworth Real Estate Investment Limited, cea mai importantă companie de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, are două emisiuni de obligațiuni corporative care au fost admise la tranzacționare la BVB, fiecare în valoare de 550 de milioane de euro. Compania a fost premiată la Varșovia pentru „Tranzacția anului pe piața de fuziuni și achiziții”. Globalworth a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România și a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Globalworth Poland, denumit anterior Griffin Premium RE.. N.V. (GPRE).

„Investitorii internaționali, ca și investitorii români, încep să aprecieze activitatea și strategia companiilor prezente la BVB, fie pe segmentul de acțiuni, fie pe segmentul de obligațiuni, ceea ce e un indicator clar că piața de capital din România se dezvoltă multidimensional, atât local, cât și regional”, a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

La cea de-a patra ediție a Premiilor Pieței de Capital din Europa Centrală și de Est, pe lista scurtă s-au aflat 79 de companii, care au concurat la 19 categorii. Juriul a fost format din experți din comunitatea financiară din regiune și internațională. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial www.ceecapitalmarketsawards.com.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews