ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Google ține la siguranța pietonilor, promițând că va crea o mașină cu o capotă ultra-adezivă care lipește pietonii de ea în cazul unui impact, potrivit automarket.ro.

Organizațiile care măsoară siguranța mașinilor lansate pe piață, implicit EuroNCAP, au luat în considerare gradul de protecție a pietonilor atunci când calculează punctajul final al unui model.

Google a patentat în Statele Unite un concept unic în industria auto, mai exact capota adezivă de care pietonii se lipesc pur și simplu în cazul unui accident. Google a explicat faptul că, în cazul unui accident, pietonul este aruncat pe asfalt din cauza impactului, iar din acest motiv suferă răni grave.

Soluția Google are la bază un strat de material ultra-adeziv, ascuns sub un strat superior non-adeziv, foarte subțire. În cazul în care pietonul se lovește de mașină, forțele de impact sparg stratul superior și expun suprafața adezivă, lipind practic persoana accidentată de capotă.

Cu toate acestea, apar mai multe întrebări privind natura adezivului, dar și fenomenele fizice care au loc în timpul unui impact, potrivit b1.ro. De exemplu, nu se precizează ce se întâmplă dacă suprafața de impact cu capota este fața pietonului.

Este vorba despre un simplu concept, o idee care este posibil să nu fie pusă în aplicare niciodată.