ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Normele de aplicare a legislaţiei privind acordarea voucherelor de vacanţă au fost aprobate marţi în şedinţa de Guvern, printr-o Hotărâre.

Atât salariaţii din mediul privat, cât şi cei din sectorul bugetar vor primi vouchere de vacanţă în limita a şase salarii minim brute, care vor putea fi folosite doar în turismul românesc.

Voucherele de vacanţă reprezintă bonuri de valoare, emise de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice, care sunt acordate persoanelor angajate prin încheierea unui contract individual de muncă.

Legea nr. 173/2015 privind acordarea voucherelor de vacanţă a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 1 iulie 2015.

Potrivit normelor de aplicare, voucherul de vacanţă are o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic.