ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși din exterior pare că economia României este pe un drum bun, lucrurile încep să se precipite la guvern, acolo unde Dacian Cioloș încearcă să nu scape ”corabia” de sub control.

Un cunoscut blogăr economist cu o serie de articole foarte bune despre adevărata stare a economiei românești a făcut o analiză asupra actualului guvern, pe care parcă nimeni nu îl mai recunoaște în ultima vreme, deși după demisia lui Victor Ponta lucrurile au stat tocmai invers.

”Instalat semi-fraudulos, după o lovitură de stat aplicată de aceleași forțe gri-murdar de care ne este deja imposibil să scăpăm, „Guvernul meu” este o realitate anonim-obsedantă. Știu, construcția sună ciudat, dar despre asta e vorba: o mână de slujbași anonimi, fără personalitate, lipiți de niște scaune pe care arată caraghios. Ce este „Guvernul meu”? O formă fără fond, o grămadă de neica nimeni, cu CV-uri cosmetizate după ultima modă mediocro-europeană, incapabili de o opinie cât de cât coerentă. O grămadă de nuli aflați într-o stranie imposibilitate de a emite vreo pretenție, de a lua o inițiativă. Tipul de slujbaș din birocrația UE: mândru că există, umil față de superiori și preocupat să transpună în faptă orice ordin primit. În asta, de altfel, constă și mândria pe care o au: sunt mândri pentru că sunt curele de transmisie eficiente, fără întreruperi, fără gânduri contrare doctrinei. Ei sunt nou-omul, omul-curea de transmisie, non-rațional, dar mândru în prostia sa. „Guvernul meu” e o dezamăgire pentru toată lumea. Chiar și pentru talibanii iohannisto-băsiști care sunt de-a dreptul disperați atunci când constată(dacă sunt capabili să constate!) pe ce culmi de penibil poate urca prostia. Așa-zișii miniștrii, incapabili să închege două vorbe, au ajuns să fie supliniți de Suciu, un fel de căprar detașat la Guvern a cărui responsabilitate este evitarea căderilor în penibil. În fața presei, singurul care vorbește e Suciu. Restul sunt acolo doar de poză, de butaforie.”, scrie autorul la începutul postării.

Autorul a analizat activitatea ministerelor, care au dat rateuri pe linie.

”Dezastrul însă abia de-acum începe să se vadă. În privința absorbției de fonduri europene lucrurile au intrat definitiv în gard. Am pus iremediabil cruce la aproximativ 7 mld. EUR. Atât de abruptă e situația încât însuși Cioloș i-a cerut demisia fătucii ăleia care a stat precum pupăza din tei. Iar ca înlocuitor l-a propus pe un papițoi macovist ale cărui performanțe întru prăbușirea absorbției de fonduri le veți constata rapid. O să vedeți că am dreptate!   

Și mai urât arată lucrurile la Finanțe, minister condus de cuplul tragi-comic Dragu-Biriș. Încercând o fentă ieftină, cele două personaje au anunțat cu tobe și trâmbițe că au reușit creșterea veniturilor cu 6%(YoY). Victoria celor doi croitorași a fost însă de scurtă durată întrucât fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a demonstrat că, în realitate, victoria celor doi e un dezastru la scară. Toată creșterea anunțată se datorează exclusiv creșterii colectării cu 25%(YoY) din luna ianuarie 2016. În celelalte două luni - februarie și martie - în ciuda creșterii susținute a consumului, încasările s-au prăbușit. În fapt, incompetența ridicată la rangul de politică oficială va face ca România să intre spre sfârșitul anului din nou în teritoriu negativ, iar un nou „ajutor” de la FMI va fi o nouă realitate a anului care urmează”, mai scrie blogărul.

Blogărul vorbește și despre legea privind interceptările, care s-a făcut printr-o ordonanță de urgență.

”Singurele succese sunt înregistrate în ceea ce privește securitatea. Nu contează că Cioloș n-avea voie să dea ordonanțe de urgență în acest domeniu sensibil. A dat-o, cu binecuvântarea plăvanilor din umbră! Acum Coldea are voie să te-ascule și-n cur, fără nicio justificare. Ciorduța te poate acuza oricând că ai obținut un folos de natură nepatrimonială pentru că ai mers pe stradă și, uite-așa,  transformarea țării într-o colonie penitenciară merge beton în linie dreaptă. Asta în paralel cu prăbușirea economică necontrolată! Doar sunt chestiuni compatibile, iar exemplul Coreei de Nord ne demonstrează că merg uimitor de bine mână-n mână!”, a mai scris acesta.

Un exemplu pentru faptul că lucrurile merg din ce în ce mai rău este dat de faptul că zilele trecute Johannis a ținut să precizeze că acesta nu este guvernul pe care l-a cerut el, aceasta fiind o formă de anunțare a retragerii sprijinului politic.

”Atât de prost arată „Guvernul meu” încât nici măcar Iohannis nu-și mai revendică paternitatea. Într-o declarație dată luni s-a comportat precum violatorul care, în fața  victimei borțoase, se jură plângând că n-a fost el. Păi cum bre n-ai fost matale? Nu ieșeai țanțoș să spui că „a trebuit(sic!) să moară oameni...”. De ce te dai hăis, precum plăvanul și ni te prezinți lovit la umăr? Ori nu mai ții minte? Întreab-o pe „instituția prima doamnă”, poate-și aduce ea aminte și-ți dă vreo poză cu genunchii pe care-i avea atunci. Sau, dacă nu merge, întreabă-l pe Coldea. Sigur are el vreo înregistrare, doar fiecare scenariu are nevoie de film!

Nu trebuie să fii geniu pentru a înțelege că lucrurile scârțâie din țâțâni. Situația e gravă, altfel nu ieșea Iohannis în public pentru a-și mugi gândurile. Dac-am fi într-o țară normală, „țâști-bâști”-Cioloș ar trebui să întocmească rapid rapid un raport care să se încheie cu „am fost un dobitoc și-mi prezint demisia”. Însă noi suntem departe de normalitate. Cine știe, dacă-și pune mintea Coldea, iar scoate în stradă o duzină de agitatori de-ai lui Nicușor Dan care să strige Jos Comunismul și să-i ceară demisia lui Ponta”, scrie acesta în finalul articolului.