ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul ING trebuie să plătească 775 de milioane de euro către statul olandez, după ce a căzut la înțelegere cu procurorii  într-un dosar ce privește spălarea de bani și finanțarea terorismului, transmite CNBC, citat de New Money.

Procurorii au reproșat ING că a încălcat legislația olandeză cu privire la spălarea de bani și finanțarea terorismului, „în mod structural și timp de mai mulți ani” prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienților săi pentru spălarea banilor între 2010 și 2016, afirmă sursa citată.

„De ani de zile, clienții au putut să folosească conturile bancare ale ING pentru activitatile criminale fără să fie deranjați. ING ar fi trebuit să vadă că fluxurile de bani care au trecut prin acele conturi bancare au provenit probabil din activități criminale”, au declarat procurorii olandezi.

În urma acestor acuzații, ING și-a asumat vina și a acceptat pe cale amiabilă să plătească o amendă în valoare de 675 de milioane de euro, la care se mai adaugă și plata sumei de 100 de milioane de euro reprezentând beneficii obținute în manieră ilicită.