Grupul ING trebuie să plătească 775 de milioane de euro către statul olandez, după ce a căzut la înțelegere cu procurorii  într-un dosar ce privește spălarea de bani și finanțarea terorismului, transmite CNBC, citat de New Money.

Procurorii au reproșat ING că a încălcat legislația olandeză cu privire la spălarea de bani și finanțarea terorismului, „în mod structural și timp de mai mulți ani” prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienților săi pentru spălarea banilor între 2010 și 2016, afirmă sursa citată.

„De ani de zile, clienții au putut să folosească conturile bancare ale ING pentru activitatile criminale fără să fie deranjați. ING ar fi trebuit să vadă că fluxurile de bani care au trecut prin acele conturi bancare au provenit probabil din activități criminale”, au declarat procurorii olandezi.

În urma acestor acuzații, ING și-a asumat vina și a acceptat pe cale amiabilă să plătească o amendă în valoare de 675 de milioane de euro, la care se mai adaugă și plata sumei de 100 de milioane de euro reprezentând beneficii obținute în manieră ilicită.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews