Insolvența Complexului Energetic Hunedoara a fost anulată, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația pe care sindicatul Noroc Bun din Valea Jiului a depus-o împotriva acestei proceduri.

Insolvența fusese decisă pe 7 ianuarie. Fusese stabilit și un administrator judicar, însă, în urma deciziei, dosarul va fi rejudecat de Tribunalul Hunedoara.

Această incertitudine prelungește agonia Complexului Energetic Hunedoara, pentru care guvernul încearcă să găsească o soluție de salvare. În urmă cu o săptămână și jumătate, Ministerul Energiei înainta un nou scenariu pentru CEH. Unul în care capacitatea termocentralelor sale ar urma să fie redusă la o treime și, din cele patru mine încă deschise în Valea Jiului, ar urma să fie închise două, potrivit digi24.ro.

Înființat în 2012, în urma unei reorganizări asemănătoare a mineritului din Valea Jiului, Complexul Energetic Hunedoara a acumulat datorii de 1,2 miliarde de lei, deși restanțele moștenite de companie de la fosta Companie Națională a Huilei au fost practic inexistente.