ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IRI Investments, parte a grupului suedez Ikea, a mai cumpărat 12.800 de hectare de pădure în Iași și Neamț, ajungând la o suprafață de 46.700 de hectare pe piața locală după ce a început o ofensivă pe acest segment de piață.

"Ca parte a Strategiei IKEA Group de Independență a Resurselor, IRI Investments SRL continuă investițiile în România, prin achiziția unei noi suprafețe de pădure. Noua suprafață este de 12.800 de hectare și se află în județele Iași și Neamt. La acest moment, suprafața totală deținută de companie este de aproximativ 46.700 de hectare", se arată într-un comunicat al companiei.

IKEA Group, prin IRI Investments SRL, este cel mai mare proprietar privat de păduri, cea mai parte a pădurilor din România fiind însă în proprietatea statului.

Anunțul companiei vine după ce în luna iunie, IRI Investments a primit o infuzie de capital de aproape 40 de milioane de euro de la acționarii înregistrați în Olanda, conform datelor apărute în Monitorul Oficial.

Astfel, capitalul social al companiei a ajuns la 171 milioane de euro. Infuzia vine după ce la jumătatea anului trecut compania mai primise circa 130 mil. euro de la acționarii majoritari.

IKEA mai afirmă în acest comunicat că, în primul an de activitate, IRI Forest Management, compania care administrează pădurile achiziționate, a plantat peste 1.000.000 de puieți.