ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilie Șerbănescu, fost ministru în Guvernul Ciorbea, îl acuză pe Liviu Dragnea că „face cadouri capitalului străin” prin intermediul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), informează PSnews.ro.

Șerbănescu afirmă că România nu are nevoie de Fondul Suveran pentru că mai are doar foarte puține proprietăți. Acesta mai zice că prin Fondul Suveran, țara noastră va pierde și puținul pe care-l mai are.

„România nu are nevoie de Fondul Suveran. În realitate, România este o țară jerpelită care nu mai are decât extrem de puține proprietăți în mâna statului. Restul au fost jefuite, prăduite într-o manieră barbară. Din punct de vedere economic, ar fi rațional ca România să păstreze puținul pe care îl mai are, să-l coordoneze inteligent, în conformitate cu o strategie serioasă, și să facă totul pentru a face bani. Însă, prin intermediul acestei tâmpenii numite Fondul Suveran, România va pierde, în mod inevitabil, toți acești bani. De asemenea, avem de-a face și cu un aspect caraghios – ce deține România este prea puțin ca să fie pus pe piață. Sunt alții care au sute de miliarde. Comparația dintre un hipermarket și un chioșc amărât care nu poate face față concurenței este cât se poate de grăitoare în acest sens”, a spus Șerbănescu pentru psnews.ro.

Economistul îl acuză pe Dragnea că a făcut numai cadouri capitalului străin de când este la guveranare și că în doi ani, România riscă să devină o țară fără stat.

„Unica soluție este ca România să prezerve puținul pe care îl mai are, să încerce să genereze niște profituri pe care să le dea statului și să încropească ceva cu ele, în concordanță cu un proiect realist. Altă cale nu-i! Dar statul român – în frunte cu domnul Liviu Dragnea – nu are un astfel de proiect. De când s-a cocoțat în fruntea PSD, Dragnea nu a avut o altă ocupație decât să facă o grămadă de cadouri capitalului străin, chiar prin minunatul său program de guvernare! Da, cadouri din foarte puținul care mai există! De ce face Dragnea aceste cadouri intolerabile? Părerea mea: ca să-l lase și pe el să-i pupe în cur! Dar asta-i o miză mult prea mică în comparație cu ce pierde România.

Prin sinecura Fondul Suveran, statul român s-a transformat, oficial, într-un teritoriu pentru jefuit.El nu mai pretinde absolut nimic. 90% din profitul multinaționalelor este expatriat fără fiscalizare, dar, în loc să clarifice acest aspect, Dragnea face cadouri capitalului străin ca să fie lăsat să-i pupe pe ăia în cur! Eu nu mă feresc de astfel de cuvinte, expresii, când am de-a face cu acțiuni menite jafului, acțiuni susținute de un politician aventurier care se laudă că ar fi de stânga. Până în acest moment, cel mai mare cadou făcut de Dragnea multinaționalelor a fost trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, în condițiile în care o astfel de măsură abia dacă mai există prin câteva țări, dar este raportată la alte realități. Când comiți ‹revoluții› de genul ăsta în România, asta-i consecința: ne-am întors la o formă de capitalism primitiv. Ceea ce face Dragnea este spurcat. Fondul Suveran nu este altceva decât o metodă de a fura puținii bani care mai reveneau statului. PIB-ul României mai primește doar 4% de la stat. Ei bine, Dragnea vrea să ia și banii ăștia, ultimii!

Fondul nu este altceva decât o modalitate de a jecmăni, fura, distruge – eu sunt convins că, în numai doi ani, nu va mai exista nici măcar acest 4%. În doi ani, vom fi singura țară fără stat! E halucinant ce este în stare să facă Liviu Dragnea! El pentru nenorocirile aste uriașe ar trebui să aibă probleme în instanță. Dragnea distruge ultimul lucru care mai există”, a declarat Ilie Șerbănescu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.