ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania americană Delphi Packard, producător de componente auto, a anunțat că va închide la sfârșitul lunii martie fabrica din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, din cauza lipsei de personal.

În momentul în care au deschis fabrica, americanii argumentau că la Moldova Nouă au găsit forță de muncă ieftină și pregătită. Acum lucrurile se pare că s-au schimbat, iar oamenii preferă să plece din țară decât să fie plătiți cu un salariu ce ajunge la 1.100 lei.

Americanii produceau aici sisteme de distribuție electrică și electronică, iar în fabrică lucrau 698 de persoane.

Cele aproape 700 de persoane disponibilizate sunt îndrumate să aplice pentru un loc de muncă la alte unități ale Delphi Packard, respectiv cele din Sânnicolau Mare și Ineu.

Primarul orașului Moldova Nouă, Adi Torma, spune, că va căuta investitori interesați de forța de munca calificată din Moldova Nouă și că va expune situația primului-ministru și ministrului Economiei.

La nivel global, grupul Delphi a avut anul trecut venituri de peste 17 miliarde dolari.