Aproape 30.000 de autoturisme noi Dacia au fost înmatriculate pe piața din Germania în 2016, în creștere cu 5,2% comparativ cu intervalul similar din 2015, arată datele Biroului german de înmatriculări auto KBA.

Numărul turismelor Dacia înregistrate în Germania a urcat de la 28.080 unități în ianuarie-iulie 2015 la 29.535 unități, potrivit KBA.

Livrările Dacia pe piața germană au avansat în iulie cu 10,5% raportat la luna similară a anului trecut, de la 4.329 unități la 4.784 unități. Față de luna iunie a acestui an, însă, numărul înmatriculărilor a scăzut cu 12,6%, de la 5.475 unități, potrivit profit.ro.
 
Piața germană a consemnat o creștere anuală de 3,9% la nivelul lunii iulie, când au fost înregistrate 278.866 de autoturisme noi, în timp ce avansul după primele șapte luni a fost de 5,4%, de la 1,9 milioane de unități la 2,01 milioane de unități.  
 
Germania este a treia mare piață externă pentru Dacia, după Franța și Spania. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews